ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel KYÖD Okulları, 30 dönümlük bir alan üzerine Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı tarafından yaptırılmıştır. İdari ve mali yapısı Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Eğitim Hizmetleri İktisadi İşletmesi tarafından, Eğitim hizmetleri de ODTÜ Geliştirme Vakfı’nın danışmanlığında yürütülmektedir. Şu anki kapalı kullanım alanı 3600 metrekaredir. Okulumuzda öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sağlamanın yanı sıra, onların sosyal, psikolojik ve bedensel gelişmelerinde de etkin bir rol üstlenerek destekleyici olmak temel amacı doğrultusunda, her sınıfa ayrılmış dersliklerin yanı sıra Bilgisayar, Matematik ve Fen Laboratuvarları, Kütüphane, Resim, Müzik, Drama Derslikleri de yer almakta, öğrencilerimizin her kademede yeterli bilgi ve beceri ile donatılmasını sağlayarak, okulumuzdan mezun edilecek öğrencilerimizin bir üst öğretim programına hazırlanması çalışmalarına devam edilmektedir.