KYÖV ÖZEL ANADOLU LİSESİ’NDE İNGİLİZCE EĞİTİMİ

KYÖV Özel Anadolu Lisesi’nde hedefimiz, İngilizceyi etkin bir iletişim aracı olarak akıcı bir şekilde kullanabilen, ulusal ve uluslararası geçerliliği kabul edilmiş İngilizce yeterlilik düzeyine ulaşmış öğrenciler mezun edebilmektir.

Tüm sınıflarda derslerimizi planlanırken 21. yüzyıl becerilerini dikkate alınır.

Derslerde öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri, kendi görüşlerini savunabilecekleri, ve ileri sürülen farklı görüşlere yanıt verebilecekleri yazılı ve sözlü ortamlar yaratılır.

Bağımsız öğrenmeyi teşvik etmek için araştırma yapmalarına olanak sağlanır. Öğrencilerin problem çözme, ortak görüş oluşturma, uzlaşma ve işbirliği konularındaki becerilerini artırmak için öğrenci merkezli planlanan derslerde ikili ve grup çalışmalarına öncelik verilir.

MUN KULÜBÜ

Kişisel gelişimin ve diplomanın yanında yeteneklerin de öneminin gitgide arttığı bir zamanda yaşıyoruz. Üniversiteye başlandığında birçok öğrenci ileride öz geçmişine ekleyebileceği etkinlik ve sertifika programlarını araştırmaya başlıyor. MUN, Model United Nations, birçok öğrencinin bu amaçla katıldığı konferansların arasında yer alıyor.

MUN (Model United Nations), pek çok lise ve üniversitede düzenlenen ve temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinliktir.

Okulumuz  MUN Kulübü öğrencileri bu konferanslar sayesinde öğrendikleri dili kullanma, topluluk önünde konuşma, günümüz dünyasında yaşanan sorunları daha iyi tanıma ve bu sorunlara olası çözümler getirebilme becerilerini geliştirmektedirler.

EDEXCEL INTERNATIONAL GCSE PROGRAMI

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları lise 9. ve 10. sınıflarında Edexcel International GCSE programı uygulanmaktadır. Program, dünyada 55 ülkede, İngiltere’de 350 okulda, 9. ve 10.  sınıflarda uygulanabilen bir programdır. Bu programdan mezun olan öğrenciler, İngilizce dilinde yetkinlik düzeyini küresel ölçekte kanıtlayacak özelliğe sahip sertifikaya sahip olurlar.

Edexcel International IGCSE Sertifikası alan öğrenciler, dünyanın herhangi bir yerinde uluslararası bir okulda ya da İngiltere’de lise eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Bu sertifika, yurtdışı üniversiteye kabulde önemli bir avantaj sağlamaktadır.