Almanca Dersinin Amacı

Yabancı Dil hiç şüphesiz farklı kültürler arasındaki ilişkiyi sağlayan bir Köprü vazifesi görüyor. Bu doğrultuda yabancı dilin önemini vurguluyor ve öğrencilerimizin Almanca Dilini en üst düzeyde öğrenmelerini sağlıyoruz.

Dünyada çok dilli ve çok kültürlü bireylerin sayısı gittikçe artarken ülkemizde de birden fazla yabancı dil bilmek bir gereklilik haline gelmiştir. “Neden Almanca öğrenmeliyim?” sorusunu kendimize sorduğumuzda aslında cevabı çok da zor değil. Kullandığımız ilaçlardan, arabalara, kozmetik ürünlerinden teknolojik aletlere kadar birçok yerde Alman izlerini görüyoruz. Amacımız bu bilinci öğrencilerimize aşılayarak onların gelişen küresel dünyada saygın bir yere sahip olmalarını sağlamaktır., Almanca

Ders İçeriği

Görsel-işitsel  olguların ön planda olduğu, her konu sonunda öğrenci odaklı projelerin yer aldığı, günlük hayattan kesitlerin sunulduğu, dili kullanırken aynı zamanda yaratıcılıklarını da geliştirebildikleri ders içerikleri oluşturulmaktadır. Öğrenirken eğlendiren, dili farkında olmadan, ezbere dayanmayan metotlar izlenmektedir .

Lisede öğrencilerimiz A2/1 seviyesinde eğitim alırlar. Belli başlı konularda fikir belirtebilirler, kendi ilgi alanları ve belli başlı konular hakkında kendiliğinden konuşabilirler. Neden – Sonuç ilişkileri kurarak düşüncelerini söyleyebilirler.

Hedefimiz

Amacımız farklı kültürleri tanıyan, empati kurabilen, hayatı farklı pencerelerden bakabilen bireyler yetiştirmek, öğrencilerimizin yabancı dilde  iyi birer okur, yazar, dinleyici ve konuşmacı olmalarına fırsat tanımak ve onlara öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğu bilincini kazandırmaktır. Ders içi ve dışı materyallerin tamamı öğrenci odaklı olup teknolojik imkânlardan yararlanılmaktadır. Ders içi kullanılan kitaplarımız, öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmeleri adına yurt dışından temin edilmektedir. Materyal ve Kitap seçimi sırasında çok titiz bir süreç izlenmektedir.