ORTAOKUL MÜZİK DERSLERİMİZ;

Ortaokul kademesinde Klasik Gitar Eğitimi, Müzik Teorisi, Beden Perküsyonu, Koro Eğitimi, Müzikte Çokseslilik konuları öğrenilir.

5.sınıfta başlayan gitar eğitimi sayesinde öğrenciler telli bir çalgıyı tanır. 6.sınıf, gitar eğitiminin olgunlaştığı dönemdir ve sahne performansına yönelik çalışmalar yapılır. Ayrıca 6.sınıfta müzik teorisine de yer verilir. 7. ve 8.sınıfta beden perküsyonu eğitimi verilir ve sahne performansına yönelik çalışmalar yapılır. Beden perküsyonu sayesinde yaratıcılık, ritim, tempo, uyum, beden kontrolü, dinleme, eşlik etme, takım çalışması ve organize olma gibi kazanımlar hedeflenir.

Okulumuzda Resital Gecesi ve Sanat Gecesi olmak üzere iki ana müzik etkinliği düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde öğrenciler grup ve bireysel performanslarını sergiler. Resital Gecesinde okul dışında çalgı eğitimi alan öğrencilere de görev verilir. Bu sayede öğrencilerin sanat alanında yaptıkları bireysel çalışmalar da değerlendirilir. Sanat Gecesinde ise grup ve sınıf performanslarına yer verilir.

Ayrıca ortaokul kademesinde öğrenciler ses ve duyum testi uygulanarak okul korosuna alınırlar. Koro okul içi ve okul dışı etkinliklerde görev almak için çalışmalar yapar.

Ek olarak öğrenciler, okulun giriş bölümünde düzenlediğimiz, yılda birkaç defa yapılan müzik dinletileri ve yıl içerisinde yapılan önemli gün ve haftalarla ilgili etkinliklerde solo ve grup performanslarını sergilerler.