KYÖV Özel Anadolu Lisesi beden eğitimi ve spor dersi, sporlara özgü hareket becerilerini geliştirerek hareket kavram ve ilkeleri ile hareket strateji ve taktiklerinin çeşitli fiziksel etkinliklerde ve sporlarda kullanılmasına olanak tanır. Öğrencilerin fiziksel etkinlikler ve sporlara düzenli olarak katılma yoluyla sporu yaşam felsefesi haline getirmeleri desteklenir. Hareket ve spora özgü becerilerin yanı sıra bilişsel ve sosyal becerilerin gelişimine katkı sağlanarak kültürel birikim ve değerlere yönelik farkındalık yaratılır. Derslerde disiplinler arası projeler ve işbirliği yapılarak hem düzenli fiziksel egzersiz yapma alışkanlığının edinilmesi hedefine yönelik çalışırken milli ve kültürel değerlerin farkındalığı geliştirilir ve öğrenme öğretme süreçlerinin her aşamasında öğrenciye ne bildiği, ne anladığı, ne hissettiği, ne öğrendiği ile ilgili bilgi, duygu, düşünce ve becerilerine yönelik tespit, takip, geri bildirim ve yönlendirme imkânı tanınmaktadır.