Lise kademesinde Çoksesli Müzik ve Müzik Teorisi konuları öncelikli olarak ele alınır. Ayrıca Klasik Gitar Eğitimi, Beden Perküsyonu, Koro Eğitimi, konuları da öğrenilir.

Öğrencilerin ilk ve orta kademelerde aldığı eğitimler aktif şekilde değerlendirilir. Resital Gecesi ve Sanat Gecesi başta olmak üzere, okulumuzdaki etkinliklerde sahne performansına yönelik Gençlik Korosu ve Orkestra çalışmaları yapılır.

Okulumuzda Resital Gecesi ve Sanat Gecesi olmak üzere iki ana müzik etkinliği düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde öğrenciler grup ve bireysel performanslarını sergiler. Resital Gecesinde okul dışında çalgı eğitimi alan öğrencilere de görev verilir. Bu sayede öğrencilerin sanat alanında yaptıkları bireysel çalışmalar da değerlendirilir. Sanat Gecesinde ise grup ve sınıf performanslarına yer verilir.

Ek olarak öğrenciler, okulun giriş bölümünde düzenlediğimiz, yılda birkaç defa yapılan müzik dinletileri ve yıl içerisinde yapılan önemli gün ve haftalarla ilgili etkinliklerde solo ve grup performanslarını sergilerler.