Kütüphanemizin amacı; öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek, yerel, bölgesel, ulusal ve evrensel kaynaklara erişimi sağlayarak öğrencilerin farklı görüş ve düşünceleri üretebilmelerini desteklemek, kütüphane kaynaklarını, hizmetlerini ve gerekliliğini öğreterek kütüphane kullanımını günlük hayatlarının bir parçası haline getirmektir.

Bilgi toplumunun bireyleri olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, kütüphanemiz sayesinde bilgiye erişmenin yollarını öğrenmeye devam etmektedirler.

Kütüphanemizde öğrencilerimizin düşünme becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olacak, ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, ders programlarını ve bilim, sanat, spor vb. alanlardaki ders dışı faaliyetlerini destekleyici nitelikte kaynaklar yer almaktadır.